X1 fitness

Édesburgonya-ragu babbal

Édesburgonya-ragu babbal
Összetevők:
- 1 tk. olaj,
- 1 felaprított hagyma,
- 1 gerezd áttört fokhagyma,
- 2 tk. friss, apróra vágott koriandszerszár,
- 1 db felaprított zöld csilipaprika,
- 1 tk. friss kakukkfű (ez kb. 3 szár),
- 400 g hámozott, egész paradicsom,
- 2 dl víz,
- 2 db közepes megpucolt édesburgonya 2,5 cm kockákra vágva,
- 200 g vesebab,
- 200 g zöldbab,
- 60 dkg karajhús,
- 4 db sárgarépa felvágva,
- kis só.
Elkészítés:
Forró serpenyőben pirítsd meg olajon a hagymát. Amikor összeesik (kb. 2 perc), keverd hozzá a fokhagymát, a csilit, a korianderszárat, a kakukkfüvet, sózd meg, és párold együtt még 2 percig. Tedd hozzá a paradicsomot, főzd kb. 10 percig - rázogasd a serpenyőt, amikor kezdene leragadni -, add hozzá a vizet, húst, a babot és az édesburgonyát, majd főzd 45 percig. Tálald forrón, és szórd meg jól korianderlevéllel!