Palócleves

Hozzávalók:
30 dkg zöldbab 
30 dkg sovány marhahús 
20 dkg burgonya 
2 dl tejföl, 12 %-os 
vöröshagyma, fokhagyma, fűszerpaprika 
só, bors, köménymag 
2 evőkanál olaj

Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon átfuttatjuk, fűszerpaprikával meghintjük és hozzáadjuk az apróra vágott húst. 
Megsózzuk, őrölt fekete borssal, köménymaggal és zúzott fokhagymával ízesítjük. 
Fedő alatt – időnként kevés vizet hozzáöntve – majdnem puhára pároljuk. Külön-külön enyhén sós vízben megfőzzük 
az egyenletes darabokra vágott zöldbabot és az apró kockára vágott burgonyát, majd a főzőlevükkel együtt a párolt húshoz adjuk. 
A levest összeforraljuk, majd a tejfölből és lisztből készített habarással besűrítjük.
Frissen vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.